Προφίλ

Το οδοντιατρείο λειτουργεί από το 2002 στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, στην οδό Μπότσαρη 7, κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας.
Πιστεύουμε πως το πιο “αποστειρωμένο” και μοντέρνο ιατρείο μπορεί να είναι και το πιο φιλικό.

Φώτης Μελάς

Ο Δρ. Μελάς αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal London Hospital, Queen Mary University, University of London), από το οποίο απέκτησε Master στην Οδοντική Προσθετική. Στη συνέχεια, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Loma Linda (Λος Αντζελες, ΗΠΑ), όπου και εξειδικεύτηκε στον τομέα της εμφυτευματολογίας (Fellowship in Advanced Education in Implant Dentistry).
Ο Δρ. Μελάς έχει μιλήσει σε Οδοντιατρικά Συνέδρια και έχει παρουσιάσει εργασίες σχετικά με την Οδοντική Προσθετική (“BSSPD” Λονδίνο), και με τα Εμφυτεύματα (“AAID” Νέα Ορλεάνη, “ICOI” Λας Βέγκας, “MDIC” Κέρκυρα, “Συμπόσιο Προσθετικής Ελληνο-Γερμανικού Συνδέσμου” Αθήνα). Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά.
Ο Δρ. Μελάς είναι μέλος σε Οδοντιατρικούς Συλλόγους όπως “Academy of Osseointegration”, “American Academy of Implant Dentistry”.

Η Φιλοσοφια μας

Θεμελιώδης αρχή του οδοντιατρείου μας είναι ο ακριβής τρόπος ενημέρωσης των ασθενών.
Δεσμευόμαστε να ενημερώνουμε τους ασθενείς μας και να εξηγούμε τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, κόστος και απαιτήσεις χρόνου για κάθε οδοντιατρική θεραπεία που προτείνουμε.
Ενθαρρύνουμε όλους τους ασθενείς μας να κάνουν ερωτήσεις, ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με ποια μέθοδο θεραπείας θα ακολουθήσουν.
Το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό μας συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του ιατρείου έχοντας ως κύριο μέλημα την άνεση του ασθενή.

Στόχος κάθε σχεδίου θεραπείας:

  • Eξάλειψη του πόνου.
  • Διατήρηση της στοματικής υγείας.
  • Βελτίωση της μασητικής ικανότητας και ομιλίας.
  • Εξασφάλιση ενός όμορφου χαμόγελου.
  • Mακροπρόθεσμη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Τo πρώτο ραντεβού

Στην πρώτη επίσκεψη δίνουμε μεγαλή έμφαση στο “κύριο παράπονο” του ασθενή, δηλαδή στον λόγο για τον οποίο προσήλθε στο ιατρείο.
Μετά την αρχική συζήτηση θα ακολουθήσει ενδελεχής κλινική οδοντιατρική εξέταση με λήψη ψηφιακών ακτινογραφιών και φωτογραφιών όταν χρειάζεται.
Στη συνέχεια εξηγούμε τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, κόστος και απαιτήσεις χρόνου για κάθε οδοντιατρική θεραπεία που θα προτείνουμε.

Αποστείρωση

Στο οδοντιατρείο τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο αποστείρωσης.
Διαδικασίες ρουτίνας για κάθε ασθενή αποτελούν:
Η αποστείρωση των εργαλείων εκτελείται σε υπερσύγχρονα αυτόκαυστα.
Τα εργαλεία αποθηκεύονται σε αποστειρωμένες συσκευασίες, οι οποίες και ανοίγονται μπροστά στον ασθενή.
Αναλώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται και απορρίπτονται μετά από κάθε ασθενή.
Πλαστικά περιτυλίγματα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη όλων των χειρολαβών των μηχανημάτων,
τα οποία και απορρίπτονται μετά από κάθε ασθενή.
Μάσκες και γάντια χρησιμοποιούνται από όλα τα μέλη της κλινικής και απορρίπτονται μετά από κάθε ασθενή.
Πριν και μετά από κάθε ασθενή, όλες οι επιφάνειες εργασίας καθώς και τα μηχανήματα ψεκάζονται, σκουπίζονται και ξαναψεκάζονται με ένα δυνατό αντιβακτηριδιακό διάλυμμα.
Οι σωληνώσεις νερού και αναρρόφησης ξεπλένονται με ισχυρό αντιβακτηριδιακό διάλυμμα.